ASV iznīcinātāji piektdien piespieduši nosēsties nelielu lidmašīnu, kura bija ielidojusi aizliegtajā gaisa telpā, kas noteikta gandrīz 50 kilometrus ap prezidenta Džordža Buša rančo Teksasā, ziņo mediji.
Prezidenta apsardzi īstenojošā Slepenā dienesta pārstāvji nopratināja lidmašīnas pilotu pēc tās nosēšanās Sanmarkosā, Teksasā.

Incidenta brīdī Bušs un viņa ģimenes locekļi atradās savā Kravfordas rančo, kur prezidents ieradies pavadīt Lieldienu brīvdienas, taču Slepenais dienests paziņoja, ka viņiem briesmas nedraud.

Par lidojumu ierobežojumu pārkāpšanu pilotam uz laiku vai pastāvīgi var tikt atņemta lidošanas licence.

Tikmēr opozīcijā esošie demokrāti pret Bušu vērsuši kritiku par Vašingtonas atstāšanu laikā, kad Irākā pastiprinājusies vardarbība un pieauguši zaudējumi starp ASV karavīriem.

Buša palīgi tomēr norādīja, ka prezidents turpina sekot notikumiem Irākā, konsultējas ar saviem padomniekiem, kā arī no sava rančo telefoniski sazinās ar ārvalstu līderiem.

Piektdien viņam bija sarunu par notikumiem Irākā ar Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni, Polijas prezidentu Aleksandru Kvašņevski un Salvadoras prezidentu Fransisko Giljermo Floresu, bet pēc tam Bušs piedalījās videokonferencē ar aizsardzības sekretāru Donaldu Ramsfeldu, valsts sekretāru Kolinu Pauelu, Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktoru Džordžu Tenetu, ASV civilās administrācijas galvu Irākā Polu Brēmeru, kā arī ar augstākajām militārpersonām, paziņoja Baltais nams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!