Nesen Afganistānā talibu režīma iznīcinātās Budas statujas gigantisks attēls tiks projicēts uz Pompidū centra mākslas muzeja ēkas sienas, protestējot pret statuju uzspridzināšanu.
"Attēls, kas tiks projicēts divus mēnešus, ir protests pret [reliģisko] fanātismu un pretošanās zīme pret brutālu naidu pret atšķirīgo," sacīja mākslas kompleksa vadītājs Žans Žaks Ajagons.

"Tā ir arī cerības zīme, jo pat iznīcinātas, Bamijanas Budas joprojām ir cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sastāvdaļa, ko sprāgstvielas nespēj iznīcināt," teikts muzeja paziņojumā.

28 metrus augstais attēls, kas ir uz pusi mazāks par statuju reālo lielumu, izgavots pēc 19.gadsimta gravīras, kurā attēlota lielākā Bamijanas Budas statuja.

Attēls tiks projicēts uz audekla ekrāna, kas tiks piestiprināts pie muzeja sienas.

Pompidū centra mākslas muzejā atrodas pastāvīgā modernās mākslas ekspozīcija, kā arī tiek rīkotas dažādas izstādes, īstenoti instalāciju, kino un teātra projekti.

Klintī izcirstās Budas statujas Bamijanas ielejā nesen iznīcināja Afganistānas valdošā islāma grupējuma "Taleban" kareivji, izpildot talibu reliģiskā līdera rīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!