NASA amatpersonas ir paziņojušas, ka vismaz viens no izolējošo putu gabaliem, kas atdalījās pacelšanās laikā, varētu būt trāpījis pa kosmosa kuģa “Discovery” spārnu, raksta ārvalstu prese.
Taču viņi izsaka pārliecību, ka kosmosa kuģim tomēr izdosies bez sarežģījumiem atgriezties uz Zemes.

NASA programmu direktora vietnieks Veins Heils stāsta, ka jauni pierādījumi liek domāt, ka ir skarts viens no “Discovery” spārniem.

Viņš gan uzsvēra, ka dažādu ekspertu viedokļi ir atšķirīgi, taču viennozīmīgi, kuģim nav nodarīti tik lieli bojājumi, lai tie apdraudētu kosmonautu dzīvības.

2003.gada janvārī kosmosa kuģis “Columbia” sadalījās gabalos, ieejot Zemes atmosfērā, jo gabals izolējošo putu pacelšanās brīdī bija radījis bojājumu tā spārnā, raksta BBC.

Kaut arī amatpersonas apgalvo, ka kosmosa kuģis “Atlantis” tiek turēts gatavībā, lai nepieciešamības gadījumā veiktu glābšanas operāciju, tomēr šis lidojums pagaidām plānots netiek.

Pašlaik “Discovery” jau atrodas pie Starptautiskās Kosmosa stacijas, un savienošanās notika virs Klusā okeāna dienvidu daļas pie Čīles rietumu krasta.

Nekavējoties tika sākts darbs, lai no “Discovery” stacijā nogādātu 15 tonnas pārtikas un citu nepieciešamu lietu krājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!