Foto: AFP/Scanpix
1912. gada 14. aprīlī Atlantijas okeānā nogrima laineris "Titāniks", un cilvēce ieguva vienu no vēstures lielākajām kuģu katastrofām. Tieši simts gadus pēc šausminošās nelaimes Ziemeļatlantijas okeānā notiks "Titanic Memorial Cruise" - piemiņas kruīza brauciens, kura biļetes izpirktas jau pusotru gadu pirms tā norises un "Titānika" bojāejas 100. gadadienas.

Ideja sarīkot "Titānika" piemiņas braucienu radusies britu tūroperatoram "Miles Morgan Travel", kas braucienam piedāvās 1988. gadā celto un 2008. gadā atjaunoto okeāna laineri "MS Balmoral". Uz tā ir vietas 1340 pasažieriem.

Kuģis dosies ceļā no Sauthemptonas (Lielbritānijā) 2012. gada 8. aprīlī. Tas dosies ceļā pa to pašu maršrutu, kas tika plānots Titānikam, šķērsos Atlantijas okeānu un pēc 12 naktīm ieradīsies Ņujorkā - ostā, kuru "Titāniks" tā arī nesasniedza. Naktī no 14. uz 15. aprīli "MS Balmoral" sasniegs to Atlantijas okeāna vietu, kur "Titāniks" savā pirmajā un vienīgajā braucienā ap pulksten 23:40 vakarā saskrējās ar aisbergu un pēc divām stundām un 40 minūtēm nogrima jūras dzelmē. Bojā gāja vairāk nekā 1500 cilvēku. 100 gadus pēc tam katastrofas vietā uz "MS Balmoral" klāja notiks "Titānika" piemiņas dievkalpojums. Viesi, kas rezervējuši ceļojumu piemiņas braucienam, lielākoties ir briti un amerikāņi.

Aptuveni 30 pasažieri ir katastrofā izdzīvojušo pasažieru pēcteči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!