Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam varētu būt radušās problēmas ar veselību, kuru dēļ uz decembri pārcelta novembrī paredzētā NVS valstu līderu tikšanās, vēsta ārvalstu mediji.

Pagaidām samita rīkošanas datums tiek saskaņots ar valstu vadītājiem, aģentūra ”Interfax” uzzināja Sadraudzības valstu Izpildkomitejā Minskā. Tomēr par samita, kurš notiks Turkmenistānā, pārcelšanas iemesliem amatpersonas neziņo.

Pēdējās nedēļas laikā Putins atcēlis arī ieplānoto vizīti Indijā, Pakistānā un Turcijā. Eksperti skaidro šo lēmumu ar politiskiem motīviem, bet Kremlī ar Krievijas puses nepietiekamo sagatavotību, vēsta ziņu vietne ”Newsru.com”.

Tikmēr aģentūras ”Reuters” avoti, kas esot prezidentam pietuvinātas personas, stāsta, ka Putinam ir nopietnas problēmas ar muguru un, iespējams, ir nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Oficiāli neviens neko par prezidenta veselības stāvokli nav paziņojis. Novērotāji uzskata, ka veselības problēmu atzīšanas 60 gadu vecajam prezidentam nozīmētu pēdējā desmitgadē kultivētā mačo tēla sagraušanu.

Baumas, ka ar prezidenta veselību kaut kas nav kārtībā, parādījušās oktobra sākumā, kad televīzijā demonstrēja filmu par Putina dzīvi. Blogosfērā iedzīvotāji apsprieduši, ka prezidents ejot ”dīvaini pievelk kāju”. Pirmo reizi prezidenta dīvaino gaitu ievēroja jau Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības organizācijas (APEC) valstu samitā septembra sākumā. Tad prezidenta pārstāvji to izskaidroja ar sastieptu muskuli, vēsta ”Newsru.com”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!