Foto: Kadrs no video

Internetā izplatīts video, kurā redzama, iespējams, bijušā Lībijas diktatora Muamara Kadafi dēla Saadi Kadafi spīdzināšana, vēsta medijs "The Independent".

Video redzams, ka nopratināšanas laikā al Hadbas cietumā pret vīrieti tiek pielietota vardarbība. Ieslodzītajam ir aizsietas acis, un viņš saņem sitienus pa seju, kā arī tiek piesiets pie caurules un sargi sit pa viņa kailajām pēdām. Tāpat vīrietis tiek piespiests klausīties, kā tiek spīdzināti citi ieslodzītie.

Video autentiskums vēl nav oficiāli apstiprināts.

Tripoles ģenerālprokurors paziņojis, ka ir uzsākta izmeklēšana, lai identificētu video redzamos sargus un pret viņiem vērstos ar likuma spēku.

"Video, kurā šķiet redzams, kā tiek sists ieslodzītais, rada nopietnas bažas pa metodēm, kādas tiek pielietotas pret Saadi Kadafi un citiem ieslodzītajiem al Hadbas cietumā," paziņojis cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Human Rights Watch" Tuvo Austrumu nodaļas direktora vietnieks Džo Storks.

Saadi Kadafi Lībijas revolūcijas laikā aizbēga uz Nigēru, taču 2014. gadā Nigēra viņu izdeva Lībijai.

Jau vēstīts, ka Lībijas tiesa Muamara Kadafi dēlam Seifam al Islāmam un vēl astoņām personām otrdien piespriedusi nāvessodu par 2011. gada revolūcijas laikā pastrādātajiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!