Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas policija aizturējusi 50 cilvēkus aizdomās par līdzdalību nekārtībās protestu laikā otrdienas naktī, trešdien paziņojis policijas priekšnieks.

Aizturētie tiek turēti aizdomās par uzbrukumiem policistiem uz žurnālistiem demonstrācijā pret premjerministru Benjaminu Netanjahu. Protestētāji nesa lāpas, sacēla lielu troksni, aizdedzināja atkritumu tvertnes un mēģināja nojaukt policijas uzslietās barikādes, liecina policijas un mediju publiskotie video. Policisti pielietoja pret protestētājiem ūdensmetējus.

Protesti notika pie Netanjahu oficiālās rezidences Jeruzalemē, un tajos piedalījās tūkstošiem cilvēku, kas pieprasīja premjerministra atkāpšanos. Dienu iepriekš policisti pie premjera rezidences nojauca teltis, kuras bija uzslējuši protestētāji, kas regulāri protestē pret korupciju un Netanjahu palikšanu amatā, lai gan viņš apsūdzēts krāpšanā un korupcijā. Otrdien demonstrācijas notika arī citur Izraēlā.

Ultraortodoksālie ebreji protestē pret viņu rajonu noslēgšanu pandēmijas dēļ, kamēr citi aktīvisti cenšas atdzīvināt sociālā taisnīguma kustību Telavivā. Arī Izraēlas skauti sarīkojuši protestus pret valdības lēmumu samazināt finansējumu jauniešu kustībām. Netanjahu, kurš sākotnēji izpelnījās uzslavas par izlēmīgo rīcību cīņā ar pandēmiju, tagad arvien biežāk tiek kritizēts.

Sestdienas vakarā tūkstošiem cilvēku Telavivā protestēja pret Netanjahu ekonomikas politiku pandēmijas laikā un pieprasīja kompensācijas par zaudējumiem, ko tie cietuši šīs pandēmijas izraisītās krīzes dēļ. Izraēlas Veselības ministrija paziņojusi, ka vismaz viens cilvēks šajos protestos bijis inficējies ar jauno koronavīrusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!