Izraēla aizliegs Palestīnas pašpārvaldes prezidentam Jasiram Arafatam šajos Ziemassvētkos apmeklēt Betlemes pilsētu Jordānas rietumkrastā, kamēr pašpārvalde nebūs apcietinājusi Izraēlas tūrisma ministra Rehavama Zeevi slepkavas, piektdien ziņoja Izraēlas radio.
"Jasirs Arafats vēl nav izteicis lūgumu ielaist viņu Betlemē, bet ja viņš to darīs, tas tiks noraidīts, kamēr viņš nav apcietinājis abus ministra slepkavas," sacīja amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Zeevi tika noslepkavots 17.oktobrī Austrumjeruzālemē un atbildību par šo atentātu uzņēmās Palestīnas Atbrīvošanas tautas fronte (PATF).

Amatpersona pieprasīja ne tikai abu slepkavu, bet arī PATF vadītāja Ahmeda Saadata arestu, un paziņoja, ka šie trīs vīrieši atrodas Palestīnas pašpārvaldes zonā Jordānas rietumkrasta Rāmallāhas pilsētā.

Arafats parasti vada Ziemassvētku svinības, apmeklējot pusnakts mesu.

Romas katoļu baznīcas Jeruzālemes patriarhāta pārstāvis paziņoja, ka būtu "augstprātība no Izraēlas varas iestāžu puses" liegt Arafatam atļauju apmeklēt Ziemassvētku ceremonijas. "Mēs ļoti ceram, ka viņš tās apmeklēs," piebilda patriarhāta pārstāvis.

Kristīgo baznīcu pārstāvji pirmdien tikās ar Arafatu Rāmallāhā un viņš solīja "doties uz Betlemi, pat ja viņam vajadzētu turp iet kājām", sacīja viens no kristiešu līderiem, kurš vēlējās saglabāta anonimitāti.

Arafats kopš 3.decembra ir bloķēts Rāmallāhā, kur viņa rezidenci ir aplenkuši Izraēlas tanki. Viņa helikopterus ir iznīcinājusi Izraēlas kara aviācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!