“Arafatam starp mums nav vietas, un pienāks laiks, kad mēs viņam liksim aiziet... un tā diena ir tuvāk, nekā jebkad,” ceturtdien teica Izraēlas Ārlietu ministrs Silvans Šaloms.

Izraēla un ASV jau sen ir centušās mazināt Arafata ietekmi, kurš ilgu laiku ir bijis Palestīnas nacionālistu simbols. Viņš ticis apsūdzēts par naida uzkurināšanu nu jau četrus gadus ilgušās palestīniešu sacelšanās laikā.

75 gadus vecais Arafats, kurš jau divus gadus ir uzturējies savā mājā Rietumkrastā, izciešot kaut ko līdzīgu mājas arestam, ir noraidījis visas pret viņu vērstās apsūdzības.

Šie jau ir otrie draudi, kas izteikti Arafatam. Pirmdien Izraēlas aizsardzības ministrs Šauls Mofazs paziņoja, ka pirms gada pieņemtais drošības kabineta lēmums izraidīt Arafatu vēl joprojām ir spēkā, taču piebilda, ka šī lēmuma izpilde ir atlikta tādēļ, lai neradītu papildus grūtības, Irākai izvedot karaspēku un iedzīvotājus no Gazas joslas.

Presē tiek ziņots, ka galvenās Izraēlas amatpersonas ir apstiprinājušas draudus, kas izteikti Arafatam, taču politiskie avoti ziņo, ka draudi netiks īstenoti, jo ASV, Izraēlas galvenais sabiedrotais, ir nepārprotami iebildusi pret šādu rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!