Izraēla pirmdien bloķēja visas Palestīnas pašpārvaldes kontrolētās pilsētas Jordānas rietumkrastā pēc tam, kad palestīnieši šajā dienā nogalināja četrus izraēliešus, paziņoja Izraēlas armijas ģenerālmajors Ichāks Eitans.
"Mēs veiksim nepieciešamos drošības pasākumus, lai uzlabotu satiksmes drošību, un darīsim visu iespējamo, lai tiktu galā ar teroristiem," sacīja Eitans preses konferencē Jeruzālemē.

"Mēs tagad slēgsim visas palestīniešu pilsētas un palestīniešu rajonus," teica Eitans. Amatpersonas uzsvēra, ka šis lēmums stājas spēkā ar pieņemšanas brīdi.

Blokādei ir pakļautas tādas palestīniešu pilsētas kā Rāmallāha, Nablusa, Hebrona, Betleme, Jērika, Kalkilija, Dženina un Tulkarema.

Trīs palestīnieši, braucot ar baltu automobili "Fiat", ziemeļos no Rāmallāhas atklāja uguni uz izraēliešu automašīnu, nogalinot ebreju kolonisti skolotāju, un pēc dažām minūtēm apšaudīja autobusu ar Izraēlas karavīriem, nogalinot divus un ievainojot astoņus no viņiem.

Pēc tam uzbrucēji patvērās Palestīnas pašpārvaldes kontrolētajā Rāmallāhā.

Pirmdienas vakarā palestīnieši nošāva kravas automašīnas šoferi izraēlieti, uzbrūkot no slēpņa pie Kisufimas robežpārejas starp Gazas sektoru un Izraēlu.

Savukārt Izraēlas karavīri pirmdien nogalināja trīs palestīniešus - divus pusaudžus pie Hanjunisas bēgļu nometnes Gazas sektorā un 34 gadus vecu vīrieti dienvidos no Kalkilijas pilsētas Jordānas rietumkrastā.

Pēc pirmdienas slepkavībām nogalināto skaits vardarbībā starp palestīniešiem un izraēliešiem kopš 28.septembra ir pieaudzis līdz 219 cilvēkiem, no kuriem 182 ir palestīnieši, 13 - Izraēlas arābi un 24 - Izraēlas ebreji.

Izraēlas premjers Ehuds Baraks, kurš apmeklē ASV, pēc pirmo triju izraēliešu slepkavības brīdināja, ka "ir instruējis Izraēlas armiju spert nepieciešamos soļus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!