Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēla paziņojusi, ka naktī uz pirmdienu devusi triecienus Irānas mērķiem Sīrijā.

Izraēlas bruņoto spēku paziņojumā teikts, ka operācija vērsta pret Irānas Revolūcijas gvardu ārvalstu operāciju specvienību "Quds".

Sīkāku informāciju par triecieniem Izraēlas bruņotie spēki nesniedz, taču Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory of Human Rights" (SOHR) vēsta, ka Izraēlas raķetes sprāgušas Damaskas apkārtnē un ka iznīcinātas vairākas ieroču noliktavas. Pēc SOHR rīcībā esošajām ziņām, gājuši bojā 11 cilvēki.

Savukārt Krievijas Nacionālās aizsardzības vadības centrs pirmdien paziņoja, ka triecienos nodarīti bojājumi Damaskas lidostas infrastruktūrai, kā arī gājušas bojā četras un ievainotas sešas Sīrijas militārpersonas.

Avots Sīrijas bruņotajos spēkos šīs valsts oficiālajai informācijas aģentūrai SANA teicis, ka lielākā daļa Izraēlas raķešu esot notriekusi Sīrijas pretgaisa aizsardzība.

Svētdien Izraēlas bruņotie spēki paziņoja, ka Izraēlas armija pārtvērusi raķeti, kas svētdien izšauta no Sīrijas teritorijas pret Golānas augstienēm.

Izraēla ir solījusi nepieļaut, ka Irāna, kas ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotā, nostiprina savu militāro klātbūtni Sīrijā, un veikusi simtiem uzbrukumu Irānas mērķiem šajā valstī. Taču Izraēla reti publiski apstiprina savus uzbrukumus Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!