Foto: Reuters/Scanpix
Izraēlas ārlietu ministrs Israels Kacs pirmdien brīdināja Libānu par nopietnām sekām, ja Libānas valdība nevērsīsies pret šiītu kustību "Hizbollah".

Izraēlas un "Hizbollah" kaujinieku starpā svētdien notika apšaude, ko izraisīja prettanku raķešu izšaušana uz Izraēlas mērķiem.

Kā teikts Izraēlas Ārlietu ministrijas paziņojumā, Kacs lūdzis Vācijas ārlietu ministru Heiko Māsu nodot Beirūtai šādu vēstījumu: "Ja jūs neapturēsiet "Hizbollah" aktivitātes pret Izraēlu, tad visa Libāna cietīs zaudējumus, un sekas būs nopietnas."

Kā norādīja Kacs, Izraēla nevēlas vardarbības eskalāciju, bet viņa valsts ir "gatava turpināt apņēmīgi reaģēt uz jebkuru uzbrukumu un uzskata, ka Libānas valsts ir vienīgā atbildīgā puse."

ANO Drošības padome ceturtdien vēl uz gadu pagarināja miera uzturētāju misijas mandātu Libānā, brīdinot par "jauna konflikta" izraisīšanās draudiem ar Izraēlu.

Libānas armija valsts dienviddaļā trešdien notrieca Izraēlas dronu.

Vēl pirms dažām dienām Libānas šiītu kustība "Hizbollah" apsūdzēja Izraēlu, ka tā veikusi uzbrukumu ar droniem kustības atbalsta bastionam Beirūtas dienvidos. Libānas prezidents Mihels Auns sacīja, ka tas ir pielīdzināms "kara pieteikumam".

ANO Drošības padomes rezolūcijā puses mudinātas "maksimāli ievērot mieru un savaldību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!