Foto: AFP/Scanpix

JERUZALEME, Nov 18, BNS/AFP - Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien paziņoja, ka Izraēla ir gatava būtiski paplašināt operāciju pret palestīniešu kaujiniekiem Gazas joslā.

"Armija ir gatava būtiski paplašināt operāciju," sacīja Netanjahu, sākot valdības sēdi.

"Karavīri ir gatavi jebkādai darbībai, kas varētu notikt," uzsvēra Netanjahu.

Viņš piebilda, ka ved sarunas ar pasaules valstu līderiem. "Mēs pozitīvi novērtējam viņu izpratni par to, ka Izraēlai ir tiesības uz pašaizsardzību," teica Izraēlas premjers.

Jau ziņots, ka Izraēlas valdība ir atļāvusi iesaukt bruņotajos spēkos 75 tūkstošus rezervistu, un Izraēlas karaspēks tiek koncentrēts pie Gazas joslas robežas.

Kopš trešdienas starp Izraēlu un Gazas sektoru notiek raķešu apšaudes. Izraēlas trešdien sāktajos uzlidojumos Gazas joslā ir nogalināti 50 palestīnieši, tai skaitā 14 bērni, un vēl 450 cilvēki ievainoti, savukārt Izraēlas apšaudē ar raķetēm no Gazas joslas nogalināti trīs izraēlieši, bet 18 ir ievainoti. Konflikta saasinājumu trešdien izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts valdošās islāmistu kustības HAMAS militārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!