Izraēla svētdien gatavojas paziņojot, ka tā atbrīvo aptuveni 100 ieslodzīto palestīniešu, lielākoties no prezidenta Mahmuda Abas partijas "Fatah", kā labas gribas žestu pret mēreno līderi ramadāna laikā.
"Valdībai šodien jābalso par aptuveni 100 cietumnieku atbrīvošanu, kuru rokas nav aptraipītas asinīm, kuri atbalsta palestīniešu valdību un apņemas pretoties terorismam," teica valdības pārstāve Miri Eisina.

"Vairākums aizturēto ir partijas "Fatah" biedri. Citi pieder pie dažādām organizācijām, izņemot "Hamas" un "Islāma džihāds", viņa teica, piebilstot, ka faktiskā atbrīvošana varētu notikt pēc nedēļas.

Pēdējā reize, kad Izraēla atbrīvoja daudz ieslodzīto, bija jūlijā, kad tika atbrīvoti vairāk nekā 250 palestīnieši, lai atbalstītu Abasu pēc asiņainās varas pārņemšanas Gazas joslā, ko jūnija vidū sarīkoja kustība "Hamas".

Pirms tam ieslodzītie tika atbrīvoti 2005.gadā, kad Izraēla izlaida no cietumiem 500 palestīniešus februārī un vēl 400 jūnijā.

Kopš islāmisti pārņēma varu Gazas joslā pirms vairāk nekā trijiem mēnešiem, Izraēla, Eiropas Savienība un ASV solījušas atbalstīt Abasu Jordānas upes rietumkrastā, vienlaikus izolējot "Hamas", kuru tās uzskata par teroristu grupējumu, - Gazas joslā.

Ja Izraēlas kabinets nobalsos par ieslodzīto atbrīvošanu, kā tiek gaidīts, atbrīvojamo saraksts acīmredzot tiks publiskots pirmdien, teica amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!