Izraēlas valdība plāno būvēt jaunu pilsētu arābiem Galilejas reģionā valsts ziemeļos, lai apmierinātu aizvien pieaugošā iedzīvotāju skaita vajadzības.

Priekšlikumu būvēt pilsētu, kuras atrašanās viena vēl nav noteikta, izteica iekšlietu ministrs Meirs Šītrits, un svētdien to akceptēja kabinets.

"Ir jāpaplašina iespējas neebreju iedzīvotājiem," prese citē Šītritu. "Es ceru uz jaunu arābu pilsētu Galilejā, kur jaunie pāri varēs iegādāties māju tāpat kā jebkurā citā pasaules pilsētā."

No Izraēlas vairāk nekā septiņiem miljoniem iedzīvotāju aptuveni 1,2 miljoni ir arābi, no kuriem lielākā daļa dzīvo valsts ziemeļos. Prese norāda, ka vecajām arābu pilsētām trūkst infrastruktūras un atbilstošu vietu jaunai celtniecībai.

Projektam, kuru atbalsta premjerministrs un dzīvokļu celtniecības ministrs, tagad sāksies iepriekšējās plānošanas posms. Līdz gada beigām savi secinājumi jāsniedz komitejai, kurā ietilps arī arābu pārstāvji.

Lielākā arābu pilsēta Izraēlā ir Nācarete, kas atrodas netālu no Galilejas jūras un kuras vēsture iesniedzas Kristus dzīves laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!