Foto: EPA/LETA
Ēģipte neiebilst pret Izraēlas ieceri uzcelt aizsargbarjeru gar Ēģiptes robežu, lai nepieļautu nelegālo imigrantu un kaujinieku iekļūšanu valstī, ziņo BBC.

Plānots uzcelt divus sienas posmus pie Elaitas pilsētas un pie Ēģiptes robežas ar Gazas sektoru. Sienas kopējas plānotais garums ir 266 kilometri.

Tiek lēsts, ka projekts izmaksās 270 miljonus ASV dolāru (aptuveni 150 miljoni latu) un to pabeigs divu gadu laikā.

Pēc Izraēlas premjera Benjamina Netanjahu vārdiem, pastiprināta kontrole uz Ēģiptes un Izraēlas robežas neskars bēgļus, kas vēlas legāli iebraukt valsti – viņi arī turpmāk varēs lūgt patvērumu.

BBC ziņo, ka pēdējo gadu laikā Ēģiptes – Izraēlas robežu nelegāli šķērsojuši tūkstoši migrantu no Eritrejas, Etiopijas un Sudānas. Pērnā gada otrajā pusē Ēģiptes policija nogalinājusi vismaz 17 nelegālus imigrantus, kuri mēģināja šķērsot robežu.

Ēģiptes drošības dienesti atzinuši, ka nav oficiāli informēti par Izraēlas plāniem uzcelt sienu, bet neiebildīs pret būvniecību, ja tā notiks uz Izraēlas teritorijas.

Ēģipte savukārt būvē pazemes aizsargbarjeras uz robežas ar Gazas sektoru, lai novērstu ieroču kontrabandu caur pazemes tuneļiem.

Nesen Izraēla uzcēlusi aizsargbarjeras pie palestīniešu ciematiem Jordānas upes Rietumkrastā, skaidrojot to ar nepieciešamību aizsargāt izraēliešus no palestīniešu uzbrukumiem. 2004.gadā Starptautiskā tiesa Hāgā atzinusi šīs sienas celtniecību par nelikumīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!