Izraēlas karaspēks pirmdien virzījās uz blīvi apdzīvotiem Gazas pilsētas rajoniem, turpinot gaisa un sauszemes uzbrukumus "Hamas" grupējuma kaujiniekiem, vēsta BBC.

Vairākās vietās Gazas joslā turpinās palestīniešu kaujinieku sadursmes ar Izraēlas armijas vienībām, kuras tagad papildinātas ar rezervistu spēkiem, vienlaikus Kairā gaidāms pamiera sarunu nākamais posms.

Pirmdien nogalināti vismaz pieci palestīnieši, viens no kuriem ir kaujinieks.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu Izraēlas kara aviācijas uzbrukumi vērsti pret 12 objektiem, norāda ebreju valsts armijas pārstāvji. Kopš ofensīvas sākuma tas ir mazākais uzlidojumu skaits, ko vienas nakts laikā veikušas Izraēlas lidmašīnas.

Savukārt Kairā gaidāms Ēģiptes un Gazas joslā valdošās kustības "Hamas" pārstāvju sarunu turpinājums.

Tikmēr Izraēlas vecākā sarunvedēja Amosa Gilada plānotais brauciens uz Kairu atlikts, dodot vielu minējumiem, ka tas tiek darīts, lai pastiprinātu spiedienu pret "Hamas".

Kairas pārstāvji pavēstīja, ka viņiem jau bijušas pozitīvas sarunas ar "Hamas" delegāciju. Tā piekritusi, ka "ir svarīgi, cik vien drīz iespējams, apturēt palestīniešu asinsizliešanu".

Sarunu centrā Kairā ir Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka izstrādātā konflikta noregulējuma plāna trīs punkti - nekavējoties ir jāizsludina pamiers, lai nodrošinātu humānās palīdzības sūtījumu saņemšanu, jāsāk sarunas par Gazas robežpunktiem un jāaptur ieroču kontrabanda, kā arī jārisina palestīniešu politiskā izlīguma jautājums.

Izraēlas uzbrukumā Gazas joslai kopš 27. decembra nogalināti vairāk nekā 890 palestīniešu, arī 275 bērni, bet vēl 3800 cilvēki ievainoti, svētdien pavēstīja Gazas joslas ārkārtas dienestu vadītājs doktors Muavija Hasaneins. Izraēlas pusē dzīvību zaudējuši 13 cilvēki - 10 karavīri un trīs mierīgie iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!