Izraēlas armija piektdien paziņoja, ka tās spēki ir izvesti no Gazas joslas vidienē ieņemtajām pozīcijām, pildot vienošanos, kas tika panākta Izraēlas un palestīniešu drošības spēku sarunās naktī uz piektdienu.
"Pēc pagājušās nakts drošības tikšanās tika panākta vienošanās par vairākiem pasākumiem pamiera sasniegšanai, sevišķi par Izraēlas spēku atvilkšanu no pozīcijām, kuras tie pēdējo nedēļu bija okupējuši Farahas Abu Madinas augstienē pie Kfardaromas [ebreju apmetnes] Gazas joslas centrā," bija teikts paziņojumā.

"Izraēlas spēki piektdien pirms rītausmas atstāja šīs pozīcijas Palestīnas pašpārvaldes sektorā," piebilda armija.

Izraēlas un palestīniešu drošības spēku pārstāvji naktī uz piektdienu tikās Izraēlas vidienē, lai apspriestu pamiera noslēgšanas iespējas, piektdien ziņoja Izraēlas sabiedriskais radio.

Atšķirībā no agrākajām sarunām, šajās nepiedalījās ASV pārstāvji. Tās notika vardarbības uzplūdu laikā, kuros nogalināti ap 70 cilvēku vienas nedēļas laikā.

Izraēlu sarunās pārstāvēja iekšējās drošības dienesta vadītājs Avi Dihters un armijas štāba vadības pārstāvis ģenerālis Giora Eilans. Palestīniešu pārstāvji bija pulkveži Muhammeds Dahlans un Džibrils Radžubs, kuri vada palestīniešu drošības spēkus Gazas joslā un Jordānas rietumkrastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!