Izraēlas armija otrdien demonstrēja tās konfiscētu dokumentu, kurš pierādot tiešu saistību starp Jasira Arafata vadīto Palestīnas pašpārvaldi un spridzinātājiem pašnāvniekiem.
Ar septembra vidu datētajā dokumentā, kas konfiscēts Arafata rezidencē Jordānas rietumkrasta Rāmallāhas pilsētā un parādīts žurnālistiem, Arafata kustības "Fatah" bruņotais spārns "Al Aksas mocekļu brigādes" lūdz naudu sprāgstvielām no Arafata finansu padomnieka Fuada Šubaki.

Šajā dokumentā "Al Aksas mocekļu brigādes" paziņo, ka sprāgstvielas un ierīces vienam pašnāvnieka terorista sarīkotam sprādzienam maksā vismaz 700 šekeļus (93 latus) un ka tās vēlētos finansējumu pieciem līdz deviņiem šādiem sprādzieniem nedēļā, paziņoja Izraēlas armijas virsnieks.

"Spridzekļu elektronisko un ķīmisko komponentu izmaksas ir mūsu lielākie izdevumi. Vienas bumbas sagatavošana izmaksā vismaz 700 šekeļus. Mums katru nedēļu jāsagādā piecas līdz deviņas bumbas mūsu šūniņām dažādās vietās," teikts dokumentā.

Tajā lūgts finansējums arī 30 tūkstošu ložu iegādei par diviem šekeļiem (0,26 latiem) gabalā automātiem M-16 un 3000 ložu iegādei par septiņarpus šekeļiem (vienu latu) gabalā Kalašņikova automātiem.

Dokumentā pieprasīti līdzekļi arī spridzinātāju pašnāvnieku godināšanas pasākumiem un viņu tuvinieku atbalstīšanai. Blakus šim dokumentam tika atrasti komentāri un aprēķini, kurus izdarījis Šubaki birojs.

Preses konferencē, kurā tika demonstrēts dokuments, Izraēlas izlūkdienesta pulkvede Miri Eizena paziņoja, ka tas ir pierādījums Arafata saistībai ar spridzinātājiem pašnāvniekiem.

Eizenai nebija zināms, vai dokumentā pieprasīto līdzekļu piešķiršana notikusi, tomēr viņa uzsvēra, ka kopš septembra vidus, kad tapis šis dokuments, astoņi "Al Aksas mocekļu brigāžu" spridzinātāji pašnāvnieki sarīkojuši terora aktus Izraēlā.

Šubaki bija iesaistīts arī kravas kuģa "Karine A" finansēšanā. Šo kuģi ar 50 tonnām Irānas ieroču, kas bijuši paredzēti palestīniešiem, Izraēla 3.janvārī aizturēja Sarkanajā jūrā.

Tiek uzskatīts, ka Šubaki un vairākas citas augstas palestīniešu amatpersonas kopā ar Arafatu atrodas Izraēlas armijas aplenkumā Arafata rezidencē Rāmallāhā.

Eizena piebilda, ka Šubaki birojā atrasts arī liels daudzums viltotu Izraēlas banknošu, un izteica pieņēmumu, ka tās izmantotas sprāgstvielu iegādei. Tomēr Palestīnas pašpārvalde paziņoja, ka šo viltoto naudu palestīniešu preventīvās drošības spēki atsavinājuši noziedzniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!