Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc tam, kad Izraēlas valdībai nav izdevies vienoties par jauno valsts budžetu, naktī uz trešdienu ir notikusi automātiska Kneseta atlaišana un noteikts divu gadu laikā jau ceturto ārkārtas parlamenta vēlēšanu datums 23. martā, vēsta "The Jerusalem Post" portāls.

Pie nespējas pieņem nākamā gada budžetu noveda nesaskaņas starp premjerministru Benjaminu Netanjahu un aizsardzības ministru Beniju Gancu, kuram saskaņā ar koalīcijas vienošanos būtu bijis jāstājas premjera amatā 2021. gada rudenī.

Pirms tam Netanjahu partija "Likud" un Ganca "Zilais un baltais" panāca vienošanos par budžeta pieņemšanas termiņa pagarināšanu, cenšoties novērst ārkārtas vēlēšanu nepieciešamību, taču Gancs izvirzījis jaunas prasības un nemiernieki abās partijās izgāzuši likuma apstiprināšanu parlamentā, skaidro "The Jerusalem Post".

Abas partijas budžeta nepieņemšanā vaino viena otru.

Abu partiju koalīcija jau no paša sākuma ir nestabila dažādo uzskatu dēļ. Netanjahu-Ganca valdība tika izveidota maijā, kad gada laikā valstī bija notikušas jau trīs parlamenta vēlēšanas. Vienošanās paredzēja, ka abu partiju līderi regulāri nomainīs viens otru premjera krēslā. Pirmais amatā stājās Netanjahu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!