Foto: AFP/Scanpix

Vairāki no Sīrijas izšauti mīnmetēja lādiņi otrdien nokrituši un uzsprāguši Izraēlas teritorijā. Nekādi postījumi nav nodarīti un cilvēki incidentā nav cietuši, atsaucoties uz Izraēlas armijas pārstāvjiem, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Mīnas varēja tiks izšautas valsts drošības spēku un nemiernieku cīņās un tās mērķētas pa vienu no Sīrijas ciemiem. Izraēlas teritorijā lādiņi varēja nokrist nejaušības dēļ, pieļauj Izraēlas armijas pārstāvji. "Aptuveni četri lādiņi šodien uzsprāga Izraēlas teritorijā, bet mēs pieņemam, ka tie nav bijuši paredzēti mums," aģentūra citē armijas pārstāvi.

Tomēr Izraēla nosūtījusi sūdzību ANO novērotājiem, norādot uz nepieciešamību nepieļaut šādus incidentus.

Šis ir jau otrais gadījums, kad Sīrijā izšauts lādiņš nokritis Izraēlas teritorijā. Pirms diviem mēnešiem Izraēlā nokrita un uzsprāga Sīrijas lādiņš, arī toreiz neviens sprādzienā necieta.

Sīrijas konflikts turpinās jau kopš 2011. gada marta. Bruņoti nemiernieki cīnās ar valdošo prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar ANO datiem, konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 20 000 cilvēku, pārsvarā civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!