Foto: EPA/Scanpix/LETA
Izraēlas ārlietu ministrs Jairs Lapids 2.maijā, asi nosodīja Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova komentāru, ka arī “Hitleram bijušas ebreju saknes”, vēsta medijs “Politico”.

Itālijas televīzijas intervijā Lavrovs apgalvoja, ka fakts, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, arī ir ebrejs, nenozīmējot, ka viņa valstī neeksistējot nacisma elementi. Viens no meliem un propagandas elementiem, kuru Maskava izmanto, lai pamatotu iebrukumu Ukrainā, ir nepieciešamība "denacificēt" Ukrainu. Šis Krievijas arguments ir absolūti nepamatots, faktiem neatbilstošs un izpelnījies starptautisku nosodījumu.

Izraēla asi nosodījusi Lavrova izteikumus. "Zemiskākais rasisma paveids pret ebrejiem ir pašu ebreju apsūdzēšana antisemītismā,'' Lavrova izteikumus par nepiedodamiem un nekaunīgiem nodēvējot, sacīja Izraēlas ārlietu ministrs Lapids.

Krievijas ārlietu ministra izteikumus nosodīja arī Izraēlas komunikācijas ministrs Joass Hendels, nodēvējot tos par maldiem, kuri tiek izmantoti, lai attaisnotu nežēlīgo iebrukumu Ukrainā.

Ukraina arī nosodīja Lavrovu. Mihails Podoļaks, Vladimira Zelenska padommnieks, sacīja: "Lavrova tiešie antisemītiskie izteikumi ir pierādījums tam, ka Krievija ir nacistu ideoloģijas pēctece."

Kāds Vācijas valdības pārstāvis sacīja: "Krievijas propaganda nav komentāra vērta. Tas ir absurds."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!