Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Izraēlas gaisa spēki svētdien veikuši uzlidojumus diviem objektiem Gazas joslā, pavēstīja armija.

Uzlidojumi veikti pēc Gazas joslas iedzīvotāju un Izraēlas drošības spēku sadursmēm uz robežas un dedzināšanas balonu palaišanas Izraēlas dienviddaļas virzienā.

"Izraēlas Aizsardzības spēku reaktīvās lidmašīnas veica uzbrukumus kustības "Hamas" militārajam kompleksam, kas tiek izmantots bruņojuma ražošanai un apmācībām, kā arī terora tuneļa ieejai līdzās Džabalijai," teikts armijas paziņojumā.

"Uzlidojumi bija atbilde uz "Hamas" veikto dedzināšanas balonu palaišanu Izraēlas dienvidu teritorijā un vardarbīgajām nekārtībām, kas notika vakar."

No Gaza joslas nav saņemtas ziņas, ka uzlidojumos būtu cietušie.

Sestdienas vakarā Eškolas reģionā līdzās Gazas joslai izraisījās divi savvaļas ugunsgrēki, pavēstīja Izraēlas ugunsdzēsēji.

Sestdien protestu gaitā līdzās robežai Izraēlas armija protestētājos raidīja asaru gāzes šāviņus un trokšņa granātas, bet palestīnieši dedzināja riepas, no notikumu vietas vēstīja ziņu aģentūras AFP korespondents.

Gazas joslas Veselības ministrija apliecināja, ka šajās sadursmēs ievainoti 11 palestīnieši, trīs sašauti ar kaujas munīcijas lodēm.

Sestdien gazieši atvadījās no 12 gadus vecā Omara Hasana Abu an Nila. Viņu sadursmēs līdzās robežai pirms nedēļas sašāva Izraēlas drošības spēki.

2018. gadā gazieši sāka protesta kustību, pieprasot izbeigt Izraēlas īstenoto blokādi, kā arī pieprasot nodrošināt palestīniešu tiesības atgriezies zemēs, no kurām tie pēc Izraēlas izveidošanas 1948.gadā aizbēga vai tika padzīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!