Izraēla ir piedāvājusi izvēlēties doties trimdā uz mūžu vai stāties Izraēlas tiesas priekšā apmēram 200 palestīniešu kaujiniekiem, kuri ir patvērušies Kristus dzimšanas baznīcā Betlēmē.
"Ja viņi dodas prom, tad pavisam, bet, ja viņi izvēlas palikt, tad viņiem būs jāstājas Izraēlas tiesas priekšā," sacīja Izraēlas premjerministra Ariela Šarona preses sekretārs Raanans Gisins aģentūrai AFP.

Viņš paskaidroja, ka, izvēloties trimdu, viņiem būs jāparaksta dokuments, solot nekad neatgriezties Palestīnas pašpārvaldes teritorijā, taču viņiem tiks garantēta droša izbraukšana ar trešās puses starpniecību, ja viņi noliks ieročus.

Ja viņi izlems padoties armijai, tad viņiem būs jāstājas tiesas priekšā, un tie, kas tiks atzīti par vainīgiem uzbrukumos Izraēlai, nokļūs cietumā, bet attaisnotos atbrīvos, viņš piebilda.

Šā paziņojuma mērķis ir izbeigt Betlēmes baznīcas aplenkumam, kas turpinās kopš 2.aprīļa, kad Izraēlas tanki ielauzās šajā Jordānas rietumkrasta pilsētā uz dienvidiem no Jeruzālemes, liekot daudziem palestīniešu kaujiniekiem meklēt patvērumu Kristus dzimšanas baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!