Uzbrukumos ar šaujamieročiem un nažiem Jeruzalemē un Izraēlas ziemeļos otrdien gājuši bojā vismaz trīs izraēlieši un cietuši vairāki cilvēki, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Divi cilvēki nogalināti, sešpadsmit ievainoti, astoņi no tiem smagi, kad ar šaujamieroci un nazi bruņoti cilvēki otrdien uzbrukuši autobusa pasažieriem Jeruzalemē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Notikuma vietā ieradušies policisti transportlīdzeklī sašāvuši un neitralizējuši divus uzbrucējus. Vismaz viens no viņiem ir miris.

Tikmēr vairāki cilvēki ievainoti citos uzbrukumos.

Citur Jeruzalemē kāds vīrietis ar automašīnu pārbraucis pāri trīs autobusa pieturā stāvošiem cilvēkiem, bet pēc tam tos sadūris. Viens no upuriem miris. Uzbrucēju nošāvusi policija.

Pirms tam kāds palestīnietis ar nazi ievainojis izraēliešu vīrieti autobusa pieturā Rānanā, kas atrodas uz ziemeļiem no Telavivas. Tiek ziņots, ka uzbrucēju sagūstījuši un piekāvuši garāmgājēji, raksta BBC.

Rānanā sadurta arī izraēliešu sieviete. Uzbrucējs sākotnēji aizbēga, bet vēlāk policija viņu arestējusi.

Pēdējās divās nedēļās Izraēlā gandrīz ik dienas tiek piedzīvoti palestīniešu uzbrukumi, uzsver raidsabiedrība. Vardarbības uzliesmojuma laikā ir nogalināti vairāki uzbrucēji un vismaz 17 citi palestīnieši.

Spriedze starp palestīniešiem un izraēliešiem ir pieaugusi pēdējā mēneša laikā. To veicinājušas sadursmes pie svētnīcas Jeruzalemē, Rietumkrastā un gar Gazas joslas robežu, kā arī duršanas uzbrukumu vilnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!