Izraēla ir paziņojusi, ka tā pieļaus, ka no trešajām valstīm ieroči tiek piegādāti Palestīnas prezidenta Mahmuda Abasa kontrolētajiem drošības spēkiem, informē ārvalstu prese.
Paziņojums ir izskanējis pēc tam, kad bija izcēlušās sadursmes starp Abasa atbalstītājiem un viņu sāncenšiem no "Hamas" kaujinieku grupējuma, raksta BBC.

Abasa pārstāvji gan šo informāciju vēl nav apstiprinājuši, un iespējams, ka Abass nemaz nevēlēsies pieņemt Izraēlas palīdzību.

Neilgi pirms tam Abass aicināja "Hamas" pārstāvjus pieņemt vienotu programmu ar "Fatah" frakciju vai arī rīkot referendumu situācijas atrisināšanai. Abass ir devis šī priekšlikuma pārdomāšanai desmit dienas.

Izraēla paziņojusi, ka pieļaus ieroču un munīcijas piegādi prezidentam uzticamajiem drošības spēkiem.

"Mēs runājam par vairākiem simtiem ieroču no ārvalstīm, kuri tiks piegādāti Palestīnai mūsu stingrā uzraudzībā. Mums būs detalizēta informācija par to, kam un kad šie ieroči tiks piegādāti," stāsta kāds Izraēlas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Analītiķi gan spriež, ka Abass atteiksies no šī piedāvājuma, jo viņš zaudētu tautas uzticību, ja piekristu ieroču piegādei, lai ar to palīdzību aizstāvētos pats no saviem tautiešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!