Izraēla otrdien pieminēja 1995.gadā pastrādāto premjerministra Ichaka Rabina slepkavību, un valdības ministrs brīdināja, ka tuvākajā nākotnē varētu tikt pastrādāta jauna politiska slepkavība.
"Uz sienām atkal parādījušies uzraksti, šoreiz ar lielākiem burtiem. Nākamā politiskā slepkavība ir tieši aiz stūra," ceremonijā pie Rabina kapa kapsētā Hercla kalnā Jeruzalemē pavēstīja infrastruktūras ministrs Benjamins Beneliezers.

Kā ziņots, līdzīgas prognozes svētdien izteica arī Izraēlas iekšējā izlūkošanas dienesta "Shin Beth" vadītājs Juvals Diskins, kurš brīdināja, ka Izraēlas radikālā ultralabējā spārna pārstāvji varētu ķerties pie ieročiem, lai nepieļautu vienošanās noslēgšanu, kas okupēto Jordānas upes rietumkrastu atdotu palestīniešiem.

"Mēs ultralabējo vidū manām vēlmi ķerties pie ieročiem, lai nepieļautu progresu diplomātiskajā procesā," iknedēļas kabinetā sēdē pavēstījis Diskins.

Kā sacīja avots "Shin Beth", Diskins nav izteicis prognozes, ka ebreju kolonisti vai viņu atbalstītāji varētu mēģināt slepkavot Izraēlas politiķus.

Otrdien arī notika mītiņš Telavivas parkā, kur Rabinu noslepkavoja ultranacionālists Jigals Amirs, kā motīvu minot miera sarunas ar palestīniešiem.

Oficiālās ceremonijas atbilstoši ebreju kalendāram notiks 10.novembrī.

Rabins tiek uzskatīts par nacionālo varoni gan saistībā ar viņa leģendāro karjeru armijas vadītāja amatā, gan pūliņiem panākt mieru 90.gados, kas viņam kopīgi ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu un bijušo palestīniešu līderi Jasiru Arafatu atnesa Nobela Miera prēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!