Izraēla izvirzījusi Ukrainai prasību aizliegt profesoram un universitātes prezidentam Georgijam Čokinam balotēties parlamenta vēlēšanās, jo viņš esot antisemīts, piektdien ziņo Izraēlas laikraksts "Haaretz".
Izraēlas Ārlietu ministrija likusi Ukrainai skaidri saprast: ja Kijeva neveiks stingrus pasākumus pret Čokinu, tas aptumšos prezidenta Viktora Juščenko pēc diviem mēnešiem plānoto vizīti Izraēlā, raksta avīze.

51 gadu vecais Georgijs Čokins ir Starpreģionālās Personāla vadības akadēmijas prezidents. Viņš dibināja šo mācību iestādi 1989.gadā, un avīze "Haaretz" to raksturo kā lielāko privāto universitāti Ukrainā.

Kā teikts laikraksta publikācijā, pēdējos trijos gados universitātes prezidenta amatā viņš esot pārvērtis to par lielāko antisemītiskās propagandas izplatītāju Ukrainā un tās galvenie finansētāji esot arābu organizācijas un valstis.

Jūlijā universitāte sarīkoja konferenci ar nosaukumu "Civilizāciju dialogs: cionisms ir lielākais drauds modernajai civilizācijai".

Kā norāda "Haaretz", viens no tās goda viesiem esot bijis Deivids Djūks - amerikāņu antisemīts un rasists, kurš savulaik bija Kukluksklana loceklis.

Šā gada sākumā Čokins nodibināja Konservatīvo partiju un paziņoja savu nodomu nākamgad balotēties parlamenta vēlēšanās.

Kā raksta "Haaretz", viņa partijas biļetens drīz pēc 7.jūlija bumbu sprādzieniem Londonā apgalvoja, ka šie uzbrukumi esot bijuši cionistu sazvērestība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!