Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas armija, kas pazīstama ar spēcīgo saviešu integrāciju kaujas vienībās, nolēmusi neatļaut sievietēm dienēt tanku apkalpē, pirmdien vēsta valsts mediji.

Ziņu vietne "Ynet" un citi izdevumi vēsta, ka pēc jautājuma izpētes secināts, ka prasības tanku apkalpei pārsniedz vairākumu sieviešu fiziskās spējas.

Laikraksts "Haaretz" citējis ziņojuma autorus sakām, ka sievietes var pievienoties kaujas vienībām tikai tad, ja dalība tajās neprasa pārmērīgas fiziskās dotības vai tiešu kontaktu ar ienaidnieku.

Ziņojumā arī norādīts, ka šaurība, kas valda tankos, nav piemērota, lai sievietes tajā atrastos blakus karavīriem vīriešiem, kā tas ir arī zemūdenēs.

Armijas preses pārstāve ziņu aģentūrai AFP attiecās apstiprināt mediju ziņoto, ka šāds lēmums pieņemts. Viņa uzsvēra, ka armija turpinās pielikt visas pūles, lai integrētu armijā dienošās sievietes visās vienībās, kurās viņas vēlas, saskaņā ar viņu fiziskajām un garīgajām spējām.

Izraēlā militārais dienests ir obligāts. Vīriešiem jānodien trīs gadi, sievietēm - divi.

Izraēlas parlaments 2000.gadā pieņēma likumprojektu, kas liek armijai un drošības spēkiem pieņemt sievietes jebkuros amatos, ja vien nav pamatota iemesla to nedarīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!