Izraēla izteikusi kritiku par Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēlmi aicināt uz Maskavu islāma radikālās kustības līderus un norādījusi, ka Izraēlai tas esot kā "naža dūriens mugurā", piektdien ziņo aģentūra "Reuters".
"Šī iniciatīva tiešām ir naža dūriens mugurā (...), jo tās nolūks ir starptautiskā mērogā legalizēt teroristu grupu, un tam ir jāpretojas visiem iespējamiem līdzekļiem," radiointervijā uzsvēra Izraēlas ministru kabineta loceklis Meirs Šitrits.

"Ko teiktu Maskava, ja mēs uz Jeruzalemi uzaicinātu Čečenijas pārstāvjus?" jautāja ministrs.

Savukārt augsta Izraēlas valdības amatpersona, kas nevēlējās atklāt savu vārdu, ceturtdien sacīja, ka "krieviem jāizlemj, vai viņi ir ar mums vai nē." Amatpersona norādījusi, ka Krievijas solis ir spļāviens ne tikai Izraēlas sejā, bet visu rietumvalstu sejā. "Kad čečeni rīko uzbrukumu Maskavā, viņi to sauc par terora aktu, bet kad kas līdzīgs notiek Jeruzalemē, tad nē. Vai izraēliešu asinis ir mazāk vērtas par krievu asinīm," jautā Izraēlas pārstāvis.

Paskaidrojumus par Putina paziņojumu pieprasījusi arī ASV prezidenta administrācija.

Maskava atšķirībā no ASV un Eiropas Savienības neuzskata "Hamas" par teroristu organizāciju. Jau ziņots, ka "Hamas" uzvarēja 25.janvāra Palestīnas vēlēšanās ar milzīgu pārsvaru apsteidzot iepriekš valdījušo "Fatah" partiju.

Krievijas prezidents ceturtdien preses konferencē Spānijā izteicās, ka pagājušā mēneša vēlēšanās pārliecinoši uzvarējušo kustību "Hamas" uzaicinājis uz pārrunām par to, kā radikālais grupējums gatavojas veidot valdību.

"Hamas" ziņu par uzaicinājumu uzņēma ar prieku un apliecināja gatavību pieņemt oficiālu ielūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!