Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka okupētajās palestīniešu Rietumkrasta teritorijās tiek izvietots jau trešais kājnieku bataljons līdzās diviem, kas tur jau tika izvietoti nedēļas nogalē, lai novērstu vardarbības eskalāciju.

Kā pavēstīja armijas pārstāvis sakariem ar presi, nosūtīts Givati brigādes bataljons.

Divi citas vienības bataljoni tika nosūtīt jau svētdien. Vienā bataljonā parasti ir vairāki simti karavīru.

Izraēliešu kolonisti svētdienas vakarā Rietumkrastā sarīkoja nekārtības. Pirms tam uzbrukumā dzīvību bija zaudējuši divi izraēlieši, brāļi. Pret viņu automašīnu bija raidīti šāvieni.

Nemieros viens palestīnietis tika nogalināts un vairāki simti ievainoti. Desmitiem māju, veikalu un automašīnu aizdedzinātas.

Armijas pārstāvis sacīja, ka kolonistu rīcība tiek vērtēta kā terorakti. Desmit aizdomās turamie aizturēti, viņš piebilda.

Nekārtību dēļ karavīri ir noslogoti un tādējādi tiek kavēti viņu centieni atrast palestīniešus, kas tiek turēti aizdomās par uzbrukumu izraēliešu brāļiem, viņš piebilda. Aizdomās turamie nozieguma vietu pametuši, bēgot kājām.

Armija arī izvērtē liecības, ka kāds izraēlietis nekārtību laikā raidījis šāvienus uz izraēliešu žurnālistiem. Incidentā mediju pārstāvji nav ievainoti.

Kopš gada sākuma palestīniešu uzbrukumos nogalināti 12 izraēlieši un viens ukrainis. Savukārt 63 palestīnieši nogalināti konfrontācijās ar Izraēlas armiju vai uzbrukumu gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!