Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izraēlas iznīcinātāji svētdienas vakarā veikuši uzlidojumus palestīniešu grupējuma "Islāma džihāds" objektiem pie Damaskas un Gazas joslā, pirmdienas rītā paziņoja Izraēlas armija.

Pie Damaskas sabombardēts "Islāma džihāds" komplekss, kurā grupējums izstrādājis ieročus, izgatavojis raķešu degvielu un apmācījis kaujiniekus, teikts armijas paziņojumā. Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēsta, ka Sīrijas pretgaisa aizsardzība svētdienas vakarā atklājusi uguni uz raķetēm Damaskas gaisa telpā.

Gazas joslā sabombardēti vairāki desmiti "Islāma džihāds" objekti. Izraēla uzlidojumus veica pēc tam, kad "Islāma džihāds" ar raķetēm un mīnmetējiem no Gazas joslas apšaudīja Izraēlu. Grupējums Izraēlu apšaudīja pēc tam, kad izraēliešu karavīri nošāva tā kaujinieku, kurš uzstādīja sprāgstvielas pie Gazas joslas un Izraēlas robežžoga.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) paziņoja, ka uzlidojumos pie Damaskas nogalināti seši kaujinieki. Pēc SOHR datiem, uzlidojumus nogalināti divi "Islāma džihāds" locekļi un četri irāņu kaujinieki, kas karo Sīrijas režīma pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!