Izraēlas galvenā arodbiedrība ir uzsākusi nenoteikta termiņa vispārējo streiku, kas visā valstī varētu paralizēt transporta kustību un sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, raksta BBC. Arī Izraēlas vienīgajā starptautiskajā lidostā Telavivā atcelti visi reisi.
Protesta akcija tika sarīkota pēc tam, kad vietējās amatpersonas nebija nodrošinājušas strādājošajiem algu izmaksu. Streikā piedalās valsts iestāžu darbinieki, ugunsdzēsēji, autobusu un vilcienu pārvadājumu kompāniju darbinieki. Līdzīgas protesta akcijas iepriekš ir pilnībā apturējušas uzņēmējdarbību un pārvadājumus.

Izraēlas masu mediji ziņo, ka nacionālā darba tiesa izskata valdības prasību pieņemt rīkojumus, kas varētu pārtraukt streiku. Izraēlas finanšu ministrs Abrahams Hiršsons apgalvo, ka strādniekiem tiks samaksāts tuvāko divu nedēļu laikā, tāpēc nav nekāda iemesla paralizēt uzņēmējdarbību. Arodbiedrība apgalvo, ka tūkstošiem strādnieku nav saņēmuši darba algas jau vairākus mēnešus, tāpēc streiks ir neizbēgams.

Streika sākums bija paredzēts jau sešos no rīta, tomēr tika atlikts par trim stundām, lai arodbiedrības un valdības pārstāvji varētu tikties ārkārtas sarunās. Nekāda vienošanās netika panākta, tāpēc streiks Izraēlā ir sācies. Izņēmums tiks pieļauts ceturtdienas vakarā, kad lidostas darbinieki apkalpos vienīgo ienākošo reisu, ar kuru Izraēlā ieradīsies Anglijas futbola komanda. Sestdien viņiem paredzēts tikties ar Izraēlas komandu "Euro 2008" kvalifikācijas spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!