Foto: LETA

Jeruzalemes tiesā svētdien sākusies bijušā Izraēlas ārlietu ministra Avigdora Lībermana lietas izskatīšana, kurš tiek vainots krāpšanā un uzticības ļaunprātīgā izmantošanā, vēsta ārvalstu mediji.

Apsūdzība uzskata, ka Lībermans sekmējis bijušā Izraēlas vēstnieka Baltkrievijā Zeeva Benarieha karjeras sekmēšanu pēc tam, kad no viņa saņēmis konfidenciālu informāciju par pret viņu sāktās izmeklēšanas gaitu. Izmeklēšanu bija sākušas valsts varas iestādes.

Prokuratūra uzskata, ka 2008.gadā Lībermans saņēmis no Benharjeha slepenus materiālus, taču nav par to ziņojis Izraēlas tiesībaizsardzības iestādēm.

Pats Lībermans viņam izvirzītās apsūdzības neatzīst.

Jau vēstīts, ka Izraēlas vicepremjers ārlietu ministrs Lībermans pērnā gada decembrī paziņoja, ka atkāpsies no amata, jo viņam ir izvirzītas kriminālapsūdzības.

Lībermans arī atteicās no parlamenta deputāta tiesiskās imunitātes.

54 gadus vecais Lībermans vada nacionālistisko partiju "Yisrael Beitenu" ("Izraēla ‒ mūsu mājas").

2010.gadā Izraēlas mediji vēstīja, ka Lībermans plāno Benariehu nosūtīt par vēstnieku uz Latviju un Lietuvu.

Izraēlas ģenerālprokurors Jehuda Veinsteins iepriekš paziņoja, ka vairāk nekā desmit gadu ilgajā izmeklēšanā par aizdomām, ka, būdams parlamenta deputāts un ministrs, Lībermans saņēmis desmitiem miljonu latu vērtas summas no uzņēmējiem un atmazgājis caur kompānijām Austrumeiropā, nav savākti pietiekami daudz pierādījumu, tāpēc Lībermanam netiks izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!