Foto: AFP/Scanpix
Izraēla piektdien, 19. aprīlī, paziņojusi, ka Gazas joslā dzīvojošajiem kristiešiem Lieldienu laikā tomēr atļauts apmeklēt Jeruzalemi un Rietumkrastu.

Šis lēmums pieņemts, pamatojoties uz drošības iestāžu ieteikumu, pavēstīja Izraēlas valdības pārstāvis.

Gazas joslas kristiešu kopienas pārstāvis Eliass Dželda pagaidām šo ziņu nav apstiprinājis.

"Kristiešu kopiena Gazā nav oficiāli informēta, ka mums atļauts doties uz Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu," norādīja Dželda, kas dienu iepriekš žēlojās, ka atļaujas šogad netiekot izsniegtas.

Viņš piebilda, ka Izraēlas nostāja šajā jautājumā esot "maldinoša un pilnīgi nepatiesa".

Kā ziņots, ceturtdien Dželda sarunā ar aģentūru DPA pavēstīja, ka Gazas joslas kristiešiem, kas pārsnieguši 50 gadu vecumu, esot izsniegtas 200 atļaujas Jordānijas apmeklēšanai.

"Mēs neesam pieteikušies tam, lai dotos uz Jordāniju, mēs gribējām doties uz Jeruzalemi un tur lūgties," sacīja Dželda.

Gazas joslas kristiešu kopienā ir aptuveni 1000 cilvēku. Viņi parasti no Izraēlas saņem 400 līdz 500 atļaujas Jeruzalemes un Rietumkrasta apmeklēšanai divas reizes gadā – Ziemassvētkos un Lieldienās.

Piemēram, decembrī Izraēla izsniedza 400 atļaujas par 30 gadiem vecākiem Gazas joslas kristiešiem Jeruzalemes un Rietumkrasta apmeklēšanai.

Ierobežojumus atļauju izsniegšanā Izraēla skaidro ar drošības apsvērumiem, ņemot vērā, ka lielāko daļu uzbrukumu izraēliešiem pastrādājuši gados jauni palestīnieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!