Foto: Reuters/Scanpix

Izraēla atbalstījusi Ēģiptes piedāvātos priekšlikumus Gazas joslas asiņainā konflikta apturēšanai, vienojoties par pamieru, otrdien, 15.jūljā, vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC gan norāda, ka Gazas joslā valdošās palestīniešu islāma kustības "Hamas" bruņotais spārns nav sniedzis savu atbildi par pamiera noslēgšanas iespējām, uzskatot, ka ieroču nolikšana būtu padošanās. Tāpēc tiek lēsts, ka pamiers varētu nebūt ilgs.

Arābu līgas ārlietu ministru tikšanās laikā Kairā Ēģipte pirmdien, 14.jūlijā, sagatavots ierosinājums ar nākamās dienas – 15.jūlija - rītu ievērot ugunspārtraukšanu. Aicinājumā teiks, ka ir jāpārtrauc karadarbība gaisā, uz sauszemes un jūrā. Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdienas rītā pamieru ir izsludinājis un tas ir stājies spēkā.

Tiesa gan, amatpersonas bažījas, ka pamiers nebūs ilgs, jo palestīniešu kustības "Hamas" bruņotais spārns tos ir noraidījis. "Hamas" vēlas Izraēlas blokādes izbeigšanu un Rafahas kontrolpunkta atvēršanu uz robežas ar Ēģipti.

Palestīnas amatpersonas paziņojušas, ka astoņu dienu laikā, kopš sākušies uzbrukumi, ir nogalināti vismaz 192 cilvēki. ANO lēš, ka lielākā daļa no kritušajiem ir civiliedzīvotāji. Vairāk nekā tūkstoš palestīniešu ir ievainoti.

Vardarbības uzliesmojumā nopietni ievainoti vismaz četri izraēlieši, bet neviens nav nogalināts, norāda BBC.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!