Izraēla trešdien paziņoja, ka tā izskata plānu, kas paredz būvēt jaunu ebreju kvartālu okupētajā Austrumjeruzalemē, kaut gan pirms vairākām nedēļām pasaulē izskanēja kritika par vēl vienas apmetnes paplašināšanu šajā pilsētā.
"Tā ir sākotnējā celtniecības plāna iepriekšēja izskatīšana. Šādas pārbaudes notiek visu gadu visās teritorijās Jeruzalemē ar apbūves potenciālu," teikts dzīvokļu celtniecības ministra Zeeva Boima paziņojumā.

Šis paziņojums ir atbilde uz laikrakstā "Haaretz" publicēto ziņu, kurā bija teikts, ka ministrs esot akceptējis Atarotas rajona apbūves plānu.

Pirms divām nedēļām Izraēla izsludināja konkursu par vairāk nekā 300 jaunu dzīvojamo vienību celtniecību citā okupētās un anektētās Austrumjeruzalemes rajonā.

Šie paplašināšanas plāni izsludināti dažas nedēļas pēc Izraēlas un palestīniešu miera sarunu atsākšanās konferencē Anapolisā un ir izraisījuši gan palestīniešu, gan ASV un Eiropas Savienības kritiku.

Konferencē Izraēla un palestīnieši solīja ievērot 2003.gada starptautisko "ceļu karti", kuras pirmajā fāzē Izraēla aicināta apturēt apmetņu ierīkošanu, bet palestīnieši - uzlabot situāciju drošības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!