Izraēlas kareivji trešdien izveidoja kontrolposteni Guškatifā, sadalot Gazas sektoru divās daļās. Izraēlas armijas paziņojumā teikts, ka tas izdarīts, lai novērstu palestīniešu pārvietošanos starp Gazas sektora ziemeļiem uz dienvidiem.
Radio "Palestīnas balss" ziņoja, ka liels daudzums Izraēlas bruņu transporta ar divu helikopteru atbalstu okupēja Salfītas pilsētu uz ziemeļiem no Ramallahas un ieviesa tur komandantstundu. Izraēlas drošības spēku pārstāvis sacīja, ka tiek veiktas operācijas pret "teroristu infrastruktūru".

Izraēlas kareivji pārmeklējot mājas pilsētā un iznīcinot īpašumu, kā arī likuši visiem vīriešiem sapulcēties pilsētas centrā.

Armija arī apcietinājusi astoņus palestīniešu izlūkošanas dienesta locekļus un četrus no nacionālās drošības spēkiem.

Izraēlas kareivji trešdienas rītā nošāva divus palestīniešus, vienu netālu no Jeruzalemes un otru netālu no Dženinas. Radio "Palestīnas balss" vēstīja, ka kareivji atklājuši uguni uz palestīniešiem, kas centās iekļūt Jeruzalemē, vienu no viņiem nogalinot. Izraēlas armija apgalvoja, ka uz posteni mests ar spridzekli, tāpēc kareivji atklājuši uguni.

Trešdienas rītā Izraēlas armija iebruka arī Hebronas piepilsētā, apcietinot kādu "Force 17" locekli un divus viņa brāļus, un pēc tam pilsētu pameta. Kareivji iebruka arī Tulkarmā un apcietināja kādu 24 gadus vecu sievieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!