Izraēlas armijas raķešu triecienuzbrukumā Palestīnas Atbrīvošanas tautas frontes (PATF) birojam Rāmallāhā pirmdien gājis bojā šīs kustības līderis Abū Ali Mustafa un vēl trīs cilvēki ievainoti, informēja palestīniešu drošības amatpersonas.
Šo informāciju apstiprināja arī Izraēlas armija.

Ēkai trāpīja divas raķetes, pavēstīja amatpersonas, norādot, ka pagaidām nav zināms, vai raķetes raidītas no helikopteriem, vai no zemes.

Radikālā kustība PAFT neatbalsta 1993.gadā noslēgto Oslo miera līgumu, ar kuru tika izveidota Palestīnas autonomija, un ir atbildīga par vairākiem pret Izraēlu vērstiem terora aktiem.

Mustafa ir līdz šim augstākā palestīniešu amatpersona, kuru nogalinājuši Izraēlas kareivji kopš palestīniešu sacelšanās sākuma pirms 11 mēnešiem.

Palestīniešu līdera Jasira Arafata padomnieks Nabils Abū Rudeina, komentējot šo slepkavību, sacīja, ka Izraēla "ir pārkāpusi visas robežas".

"Tā ir bīstama Izraēlas agresijas pakāpe; tā ir pārkāpusi visas robežas. Izraēla ir pastrādājusi kārtējo noziegumu, izmantojot ASV klusēšanu un bezatbildīgos amerikāņu paziņojumus," teica Abū Rudeina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!