Foto: Reuters/Scanpix
Izraēlas Aizsardzības spēki sestdien, 6. augustā, paziņoja par gatavību "nedēļu ilgai operācijai" pret palestīniešu kaujiniekiem pēc tam, kad no Gazas joslas uz Izraēlu tika palaistas raķetes, reaģējot uz palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" līdera nogalināšanu.

Sestdienas rītā vairākās Izraēlas dienvidu pilsētā skanēja gaisa trauksmes sirēnas, informēja kāda Izraēlas militārpersona, piebilstot, ka kopš piektdienas no Gazas joslas uz Izraēlu palaistas 190 raķetes.

Izraēlas armija paziņoja, ka raķetes ir nokritušas neapdzīvotās vietās vai arī tās pārtvērusi Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma "Iron Dome". 36 raķetes nav sasniegušas Izraēlu no nokritušas Gazas joslā.

Piektdienas vakarā brīdinājuma sirēnas skanēja arī vairākās Telavivas piepilsētās.

"Islāma džihāds" iepriekš paziņoja, ka piektdien Izraēlas uzlidojumā nogalināts viens no grupējuma komandieriem Gazas joslā Taisirs al Džbari. Izraēlas vērtējumā, viņš bijis atbildīgs par vairākiem uzbrukumiem, kas veikti Izraēlai no Gazas joslas.

Izraēlas puse norādīja, ka gaisa triecieni pret teroristisko grupējumu bāzē turpinās sestdien.

Islāmistu grupējuma "Hamas" vadītā Gazas joslas Veselības ministrija informējusi, ka kopš piektdienas uzbrukumos nogalināti 11 cilvēki, kuri vidū ir kāds piecus gadus vecs zēns un vairāki "Islāma džihāda" pārstāvji. 80 cilvēki ievainoti.

Eiropas Savienība un ASV "Islāma džihādu" iekļāvuša teroristisko organizāciju sarakstā.

Izraēlas militārās operācijas turpinās arī Jordānas upes rietumkrastā, kur sestdien reidos aizturētu 20 cilvēki, no kuriem 19 esot saistība ar "Islāma džihādu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!