Izraēlas armijas helikopteri trešdienas rītā uzbruka Gazas pilsētai, kas atrodas Palestīnas pašpārvaldes kontrolē, un Izraēlas tanki raidīja šāviņus uz Gazas nacionālās drošības institūcijas biroju, informēja AFP korespondents un ziņu avots drošības spēkos.
Šo uzbrukumu laikā pilsētu satricināja vismaz astoņas eksplozijas. Pirmā lielā eksplozija notika Gazas centrā ap pulksten 3.15 (4.15 pēc Latvijas laika), kad pāri lidoja vismaz viens Izraēlas helikopters, paziņoja palestīniešu policija. Netika ziņots, ka uzbrukumos būtu cietušie.

Izraēlas sabiedriskais radio pirms tam ziņoja, ka karaflote ir pastiprinājusi Gazas sektora piekrastes blokādi pēc palestīniešu kaujinieku iebrukuma Gazas sektora ebreju apmetnē, kurā otrdien tika nogalināti divi izraēliešu pusaudži un ievainoti vēl 14 izraēlieši. Izraēlas armijas snaiperi pēc tā nošāva trīs kaujiniekus.

Armija uzbruka Gazas pilsētai pēc Izraēlas drošības kabineta trīs stundu ārkārtas sēdes, kas bija sarīkota pēc minētā palestīniešu kaujinieku iebrukuma ebreju apmetnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!