Izraēlas kara aviācija trešdienas rītā pirmoreiz bombardēja Palestīnas pašpārvaldes prezidenta Jasira Arafata biroju Gazas pilsētā, nogalinot četrus viņa personīgās apsardzes darbiniekus un vēl četrus ievainojot, paziņoja palestīniešu drošības spēku pārstāvji.
Dažu minūšu laikā kara lidmašīnas F-16 raidīja raķetes uz palestīniešu policijas štābu Gazas pilsētā un helikopteri "Apache" izšāva raķetes uz pieciem dažādiem objektiem, to skaitā Arafata centrālo mītni.

Tas bija pirmais uzbrukuma Arafata birojam Gazā. Bojā gājušie un ievainotie bija no viņa elites apsardzes vienības "17.spēki".

Arafats neatradās ēkā, jo ir bloķēts Jordānas rietumkrasta Rāmallāhas pilsētā kopš 3.decembra, kad Izraēlas kara helikopteri iznīcināja Arafata helikopterus viņa rezidencē Gazas pilsētā.

Pēdējie uzbrukumi Gazas pilsētā notika pēc tam, kad seši Izraēlas karavīri otrdienas vakarā tika nogalināti palestīniešu kaujinieku uzbrukumā armijas kontrolpostenim Jordānas rietumkrastā rietumos no Rāmallāhas.

Pēc sešu karavīru bojāejas Izraēlas ārlietu ministrs Šimons Peress atcēla braucienu uz Spāniju, lai trešdienas rītā varētu piedalīties valdības sēdē, kurā bija paredzēts spriest par Izraēlas reakciju uz šo uzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!