Izraēlas bruņutehnika ceturtdienas rītā tika izvesta no Jordānas rietumkrasta Beitdžalas pilsētas, kur tā iegāja pirms divām dienām, lai ieņemtu palestīniešu kaujinieku pozīcijas, paziņoja aculiecinieki.
Trīs bruņutransportieri un citas bruņumašīnas atstāja Palestīnas pašpārvaldes kontrolē nodoto Beitdžalu ap pulksten 5.00. Pēc tam Beitdžalas ielās bija redzams tikai viens tanks, kas arī gatavojās atstāt pilsētu.

Izraēlas armija atteicās apstiprināt, vai tā atstāj Beitdžalu, bet kāds karavīrs notikuma vietā paziņoja aģentūrai "Reuters", ka ir saņemtas "jaunas pavēles".

Eiropas Savienība trešdien panāca vienošanos, ka Izraēlas spēki atstās Beitdžalu, ja palestīnieši pārtrauks apšaudīt Gilo ebreju apmetni, kuru Izraēla uzskata par Jeruzālemes priekšpilsētu.

Izraēla 1995.gadā nodeva Beitdžalu Palestīnas pašpārvaldes kontrolē saskaņā ar Oslo pagaidu miera līgumiem. Tās iebrukums Beitdžalā bija viens no ilgākajiem iebrukumiem Palestīnas pašpārvaldes teritorijā, kopš pagājušā gada septembrī sākās palestīniešu intifada (sacelšanās) pret Izraēlas okupāciju un miera sarunas nonāca strupceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!