Foto: Reuters/Scanpix

Izraēlas parlamentā opozīcijā esošā Darba partija otrdien paziņoja, ka apsver iespēju pārtraukt sadarbību ar britu leiboristiem saistībā ar apsūdzībām antisemītismā.

Pēdējo divu mēnešu laikā apturēta vairāk nekā 50 britu leiboristu biedru darbība partijā, ņemot vērā viņu izteikumus, kas ir atzīti par rasistiskiem vai antisemītiskiem, vēsta laikraksts "The Daily Telegraph".

Pēc jaunākā incidenta, kad tika apturēta trīs leiboristu amatpersonu darbība partijā, Izraēlas Darba partijas pārstāvis paziņoja, ka attiecību pārtraukšana ar leiboristiem ir "viena no iespējām, kas tiek apsvērta".

Viņš norādīja aģentūrai AFP, ka gaida no leiboristu līdera Džeremija Korbina garantijas, ka šāda veida incidenti tiks rūpīgi izskatīti.

Skaļākais gadījums attiecas uz bijušo Londonas mēru Kenu Livingstonu, kura darbība partijā tika apturēta ceturtdien pēc tam, kad viņš bija izteicies, ka nacistiskās Vācijas diktators Ādolfs Hitlers "atbalstīja cionismu, pirms sajuka prātā un nogalināja sešus miljonus ebreju".

Viņa izteikumu nolūks bija aizstāvēt leiboristu parlamenta deputāti Nazu Šahu, kuras darbība partijā tika apturēta trešdien, jo viņa sociālajos medijos bija paziņojusi, ka Izraēlas un palestīniešu konflikta risinājums būtu Izraēlas pārcelšana uz ASV.

Korbins paziņojis, ka tiks veikta neatkarīga pārbaude, norādot, ka "Leiboristu partijā antisemītismam vai jebkura veida rasismam" nav vietas.

Korbins ticis kritizēts par to, ka nosaucis Libānas šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" par draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!