Pirmdienas rītā dažas stundas pēc tam, kad palestīniešu kaujinieki uzbrukumā Izraēlas armijas postenim pie Gazas sektora un Ēģiptes robežas nogalināja četrus karavīrus, izraēliešu helikopteri izšāvuši aptuveni astoņas raķetes uz mērķiem Gazas pilsētā.
Viens no uzbrukuma mērķiem bija kāda no daudzajām metāllietuvēm, kas atrodas Gazas pilsētā un kurās, saskaņā ar izraēliešu apgalvojumiem, kaujinieki ražo munīciju. Pārējie mērķi bija pamestas ēkas.

Slimnīcas nav sniegušas ziņas par cietušajiem.

Gazas iedzīvotāji stāsta, ka viņus pamodinājis raķešu eksplozijas troksnis, kas bijis dzirdams dažādos pilsētas rajonos. Viena no raķetēm trāpīja elektroenerģijas ražošanas ģeneratorā, pārtraucot elektrības piegādi pilsētai.

Raķešu trieciens sekoja vienam no rūpīgāk sagatavotajiem uzbrukumiem, ko veikuši palestīniešu kaujinieki pret Izraēlas armiju.

Palestīniešu kaujinieki uzspridzināja 1500 kilogramus sprāgstvielu tunelī zem armijas posteņa pie Rafahas robežas šķērsošanas punkta. Pēc sprādziena kaujinieki uz ievainotajiem karavīriem atklāja automātisko ieroču uguni, kamēr citi, kas bija izvietojušies pozīcijās netālu esošajā Rafahas pilsētā, sāka apšaudīt posteni ar mīnmetējiem.

Uzbrukumā vēl tika ievainoti pieci karavīri. Tie ir lielākie Izraēlas armijas zaudējumi pēdējo septiņu mēnešu laikā.

Incidents var sarežģīt Izraēlas premjerministra Ariela Šarona Gazas sektora atstāšanas plāna īstenošanu 2005.gadā.

Pēc Šarona plāna izsludināšanas palestīniešu kaujinieki aktivizēja uzbrukumus Gazā, cerot radīt iespaidu, ka izraēliešu armijas un ebreju apmetņu evakuācija ir militāras sakāves sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!