Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas iznīcināšana ir "sasniedzams mērķis", pirmdien paziņoja Irānas bruņoto spēku elites vienību Revolūcijas gvardes komandieris ģenerālmajors Hoseins Salami.

"Šis ļaunais režīms ir jānoslauka no kartes, un tas vairs nav sapnis, bet sasniedzams mērķis," Salami teikto citē gvardes ziņu aģentūra "Sepah".

Četras desmitgades pēc Irānas islāma revolūcijas "mēs esam spējuši iegūt tādu spēku, lai iznīcinātu viltīgo cionistu režīmu", viņš sacīja.

Kaut arī Salami izteikumi nav nekas neparasts no Irānas amatpersonu puses, tie izskan laikā, kad palielinājusies starptautiskā spriedze ap Irānas kodolprogrammu, turklāt vairāki bruņoti incidenti vairojuši bažas par iespējamu konfrontāciju starp Irānu un tās lielāko sāncensi reģionā Saūda Arābiju.

ASV vienpusējā kārtā pērn maijā izstājās no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un izvērsa pret Irānu "maksimāla spiediena" kampaņu, Izraēlas premjerministram Benjaminam Netanjahu paužot tam dedzīgu atbalstu.

Salami izteikumus plaši atspoguļojušas arī Irānas ziņu aģentūras "Tasnim" un "Fars", kas ir tuvas Irānas ultrakonservatīvajai nometnei.

Oficiālā ziņu aģentūra IRNA arī vēstīja par Salami izteikumiem, tomēr nav atvēlējusi tiem tik prominentu vietu, galveno akcentu liekot uz Salami vārdiem, ka Irāna kļuvusi spēcīgāka un ka tā beidzot var sakaut pretiniekus, neraugoties uz naidīgumu pret to.

Irānas ģenerāļi regulāri runā par vēlmi iznīcināt Izraēlu vai arī apgalvo, ka spētu noslaucīt no zemes virsas Telavivu.

Tiesa gan, pēdējo gadu oficiālajā diskursā tiek skaidrots, ka ebreju valsts beigs pastāvēt pati savas "augstprātības" dēļ, nevis Irānas uzbrukuma rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!