Ceturtdienas rītā, Izraēlas armijai iebrūkot Gazas sektora dienvidu daļā, nogalināti divi islāmistu aktīvisti, bet pieci citi guvuši ievainojumus, ziņo avoti palestīniešu slimnīcā.
Radikālā islāmistu grupējuma "Hamas" loceklis Jusefs Abu Daka tika nogalināts un četri citi "Hamas" aktīvisti ievainoti izraēliešu tanka šķembu šāviņa eksplozijā Abasanas ciematā, kas atrodas netālu no Hanjunisas pilsētas, pastāstīja avots slimnīcā.

Operācijas laikā tika arestēts nogalinātā aktīvista brālis Juniss Abu Daka, kas ir svarīga persona vietējā "Hamas" hierarhijā.

Izraēliešu karavīri notikuma vietā ieradās aptuveni 20 bruņumašīnās un pēc incidenta nekavējoties atgriezās Izraēlas teritorijā.

Savukārt Izraēlas armijas pārstāvis stāsta, ka karavīri ielenkuši māju, kur slēpies Juniss Abu Daka, bet palestīniešu kaujinieki no blakus ēkas jumta uz viņiem atklājuši uguni. Izraēliešu helikopters uz viņiem izšāvis raķeti, vienu kaujinieku nogalinot, bet pārējos četrus ievainojot.

Tajā pašā laikā izraēliešu uguns pie Kisufimas nogalinājusi grupējuma "Islāma džihāds" kaujinieku, ziņo avoti mediķu aprindās.

17 gadus veco Mustafu Mansuru nogalināja tanka izšauts šķembu šāviņš un automātisko ieroču uguns. Vēl viens palestīnietis apšaudē ievainots.

Savukārt Izraēlas armijas pārstāvis teica, ka naktī pie Kisufimas ievainoti divi palestīnieši.

Kopš 28.jūnija, kad Izraēla Gazas sektorā uzsāka plašu militāro operāciju, reaģējot uz izraēliešu karavīra nolaupīšanu, nogalināti vismaz 185 palestīnieši. Sadursmēs kritis arī viens izraēliešu karavīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!