Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas karavīri pie robežas ar Gazas joslu svētdien divos atsevišķos incidentos nošāvuši trīs palestīniešus, paziņojuši Izraēlas bruņotie spēki.

Pirmajā incidentā divi vīrieši "centās iefiltrēties" Izraēlā no Gazas joslas dienvidu daļas. Karavīri nošāva vienu no viņiem, bet otru ievainoja un pēc aizturēja, lai nopratinātu, pavēstīja armija.

Otrā incidentā Izraēlas karavīri nošāvuši divus kaujiniekus, kuri tikuši cauri robežžogam un svieduši Izraēlas karīvieriem sprāgstvielas. Abi kaujinieki pēc tam esot nošauti.

Šis incidents seko mēnesi ilgam vardarbības uzliesmojumam gar Izraēlas un Gazas joslas robežu, kur palestīnieši katru piektdienu rīko protesta akcijas.

Palestīnieši pie Gazas joslas un Izraēlas robežas protestē, pieprasot tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas tagad atrodas Izraēlas teritorijā un no kurām viņi devās bēgļu gaitās vai tika padzīti.

Palestīnieši plāno turpināt protestus līdz 15. maijam.

Izraēla skaidro, ka bēgļu atgriešanās nozīmētu ebreju valsts beigas, un apsūdz Gazas joslā valdošo kustību "Hamas", ka tā izmanto protestus kā aizsegu vardarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!