Foto: Reuters/Scanpix

Izraēlas karavīru un palestīniešu sadursmē piektdien pie Gazas robežas gājuši bojā četri palestīnieši un 21 ievainots, ziņo mediķi.

Sadursmes notika pēc islāmistu kustības "Hamas" līdera Ismaila Hanijas paziņojuma, ka Jeruzalemes austrumos un Rietumkrastā nesen notikušie vardarbības gadījumi ir intifada jeb sacelšanās un aicinājums turpināt nemierus.

Četri palestīnieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tika nošauti, kad bars palestīniešu jauniešu sāka apmētāt karavīrus ar akmeņiem pāri Gazas joslas robežai, ziņoja mediķi.

Armijas preses pārstāve sacīja, ka nekārtības vēl turpinās, piebilstot, ka pie robežas žoga sapulcējušies aptuveni 200 palestīnieši, kas apmētā karavīrus ar akmeņiem un ripina aizdedzinātas automašīnu riepas pretī drošības spēkiem.

Viņa sacīja, ka karavīri ar spēku vērsušies pret galvenajiem nemieru kūdītājiem, lai novērstu to tālāku izplatīšanos un izklīdinātu pūli.

"Hamas" līderis musulmaņu lūgšanu laikā mošejā Gazā piektdien aicināja pastiprināt intifadu.

"Tas ir vienīgais ceļš, kas aizvedīs līdz atbrīvošanai," paziņoja Hanija.

"Gaza izpildīs savu lomu Jeruzalemes intifadā, un tā ir vairāk nekā gatava konfrontācijai," paziņoja "Hamas" līderis.

Izraēliešu saduršanas gadījumi Rietumkrastā, Jeruzalemē un citviet Izraēlā kopā ar nemieriem raisījuši bažas par trešās palestīniešu intifadas izcelšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!