Foto: AP/Scanpix/LETA
Izraēlas militārā reida laikā Rietumkrasta pilsētā Jeninā ceturtdien nogalināti vairāki palestīnieši, ziņo raidsabiedrība BBC.

Izraēlas militārpersonas apgalvo, ka reida mērķis bijis teroristu grupas "Islāma Džihāds" uzbrukuma novēršana. Aresta laikā trīs uzbrucēji atklājuši uguni pret militārpersonām, tādēļ viņi nogalināti. Ceturtais no šiem iebrucējiem padevies.

"Drošības spēki aplenca ēku, kurā atradās aizdomās turētie. Divi no aizdomās turētajiem centās bruņoti pamest nozieguma vietu, tādēļ viņus neitralizējām. Viens no uzbrucējiem padevās," komentēja Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF).

IDF apsūdzēja palestīniešu aktīvistus vairāku teroristu uzbrukumu plānošanā un realizēšanā pret Izraēlas iedzīvotājiem un karavīriem.

Reida rezultātā daudzi cilvēki bija ievainoti, bet ātrā palīdzība nevarēja piekļūt, komentēja Palestīnas veselības ministre Mai Alkaila.

Vietējās slimnīcas bērnu nodaļai trāpījusi izraēliešu asaru gāze. IDF šo apsūdzību nekomentēja.

Palestīnas ziņu aģentūra "Wafa" ziņo, ka nogalināti arī septiņi jaunieši, kuri centušies apturēt Izraēlas militārpersonu iekļūšanu pilsētā.

"Izraēlas militāro spēku reids bija slaktiņš, kas noticis starptautiskā klusumā," izteicās Palestīnas prezidenta Mahmuda Abbass preses pārstāvis.

"Tas iedrošina Izraēlas valdību pastrādāt slaktiņus pret mūsu cilvēkiem," piebilda pārstāvis.

Spriedze ir palielinājusies, Izraēlas militārajām personām turpinot uzbrukumus, kas tiek dēvēti par aizsardzību pret terorismu. Izraēlas militārpersonas šogad ir nogalinājušas vismaz 29 palestīniešus, ieskaitot civiliedzīvotājus un aktīvistus, raksta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!